Vær en god gæst – medbring en god værtindegave


En værtindegave gives typisk som en tak – en tak for invitationen og en tak for det arbejde, værtinden har lavet. Derfor er det god takt og tone at medbringe en værtindegave, hvis du skal til en fest eller et middagsselskab. Dog kan det være svært at finde ud af, hvad den perfekte værtindegave er. Mange går med den klassiske version: en flaske vin eller en buket blomster. Det er ganske fint, men det er ikke særlig kreativt eller originalt. Ydermere viser det ikke værtinden, at du har gjort dig umage med at udvælge en god gave, der vil glæde hende. Hvis du vil prøve noget andet end den klassiske værtindegave, får du her nogle ideer til, hvad du kan medbringe som værtindegave, næste gang du skal give sådan en.

Noget lækkert at drikke

Det lyder rimelig klassisk og uoriginalt – men det kan varieres, så du ikke blot medbringer den typiske flaske rødvin. Hvis du vil glæde en kvinde, der har alt, kan du give hende nogle lækre specialprodukter. Hvis du værtinden drikker the, kan du give hende en lækker the – ligesom du kan give hende en lækker kaffe, hvis du ved, hun drikker det. Det viser, at du har gjort dig umage med at udvælge noget lækkert, du ved, vil falde i værtindens smag. Køb kaffe her, hvis du vil glæde en værtinde med en dejlig specialristet kaffe.

Noget sjovt

Hvis du vil give værtinden noget, hun kan glæde sig over sammen med nogle hun holder af, kan du give hende en gave, hun kan bruge sammen med sin familie eller sine venner. Du kan eksempelvis give hende et gavekort til biografen eller andre oplevelser. Det behøver ikke at være dyrt – og det behøver ikke, at være ekstravagante oplevelser. Små oplevelser vil også gøre hende glad. Vil du være en smule mere original, kan du give værtinden et brætspil. Et brætspil kan hun spille flere gange – lige når hun har lyst, med dem hun har lyst til at spille med. Måske kan det endda bruges sammen med selskabet, du er inviteret i. På www.spilcompagniet.dk kan du finde mange forskellige brætspil, som er ideelle til værtindegaven.

Noget hjemmelavet

Værtindegaver behøver ikke være dyre eller ekstravagante – de skal blot symbolisere din taknemmelighed over invitationen og over værtindens arbejde. Derfor kan du også sagtens lave din egen værtindegave. Er du god til at strikke, kan du strikke noget til værtinden, og hvis du er god til at hækle, kan du hækle din egen værtindegave. Hvis du ikke har nogle udbredte kreative evner, kan du bage nogle småkager eller en kage, du kan medbringe. Du kan eksempelvis bage nogle småkager og putte dem i et fint glas. Det vil skabe glæde, og det vil vise, at du har gjort dig umage for at glæde hende.

Tre meget forskellige ideer til den ideelle værtindegave. Husk, at det er tanken, der tæller, når du skal give en værtindegave – men gaven skal gives, hvis du vil være en god gæst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *