Sy og strik fine ting til dit køkken


Der findes ikke noget hyggeligere end små kreative opgaver, som du kan hygge dig med om aftenen. Der er mange små projekter du kan gå i gang med, og i dette indlæg kan du få idéer til nogle kreative ting, du kan lave til dit køkken. Du behøver ikke at være en haj med en symaskine eller strikkepindene, da disse ting er noget du sagtens kan lave, også selvom du er nybegynder.

Strik dine egne karklude

Det er blevet meget moderne at strikke sine egne karklude, og derfor får du her en lille guide til, hvordan du strikker fine karklude til dit køkken. De hjemmestrikkede karklude pynter ikke kun i dit køkken – de er også meget mere miljøvenlige end de klassiske karklude fra supermarkedet. De farvede karklude fra supermarkedet indeholder nemlig 20% plastic, og derfor er de med til at belaste miljøet. Derfor bør du lave dine karklude selv, og bare rolig – det behøver ikke at være svært. Her får du en superlet opskrift på, hvordan du kan strikke din egen karklud. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal strikke ret eller vrang, kan du nemt finde en god video på YouTube som kan vise dig, hvordan du gør.

  • Det første du skal gøre er, at slå nogle masker op. Hvis du ønsker at lave en karklud som cirka bliver 24 cm på hvert led, skal du slå 61 masker op. Herefter skal du strikke 6 rækker ret.
  • Efter de 6 rækker, skal du skiftevis strikke 1 række ret og 1 række vrang, så du får et rigtig flot mønster på karkluden.
  • Når karkluden er nået cirka 21 cm, er det ved at være tid til at lukke, men først skal du strikke 6 rækker ret, hvor du til sidst lukker den sidste maske af.
  • Hvis du ønsker at lave en fin finish på karkluden, kan du lige hækle en lille kant på karkluden.

Hvis du har mod på det, kan du også kaste dig ud i at hækle en hel karklud. Det er næsten lige så nemt.

Lav matchende viskestykker

Når du er blevet færdig med dine fine nye karklude, kan du lave nogle fine viskestykker der matcher. Du kan vælge, om viskestykkerne skal laves i ensfarvet eller mønstret stof, eller om du ønsker at sy nogle fine motiver på viskestykket. Hvis du ønsker at sy et uden motiver på, er fremgangsmåden meget simpel. Det første du skal gøre er, at finde noget flot stof i bomuld som viskestykkerne skal laves af. Herefter kan du tage et gammelt viskestykke, som du kan klippe det nye viskestykke efter. Så er det blot at lave en lille fold på kanterne og sy dem til, og så er dit viskestykke færdigt. Hvis du ønsker at sætte et lille motiv på, skal du klippe motivet ud, sætte noget Hi-fix på bagsiden, stryge det på viskestykket og sy til sidst kanterne fast. Voila! Dit nye viskestykke er færdigt og klar til at blive hængt på knagen i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *