Skal du have hund? Du kan spare penge på et gadekryds


Skal du købe hund, kan du typisk spare penge, hvis du vælger et gadekryds. Især når det kommer til dyrelægeforeningen. Læs her, hvordan.

Går du rundt og savner en hund, der kan holde dig ved selskab? Så er der flere ting, der er værd at overveje, inden du kaster dig ud i købet. Hvilke behov, hunden har, afhænger i høj grad af, hvilken hunderace du vælger. Særlige racer kan eksempelvis være udsat for helbredsmæssige problemer, som andre racer ikke har.

 

Særligt franske og engelske bulldogs samt mops

De såkaldte baby-face-hunde, der dækker over franske og engelske bulldogs samt mops, er hunde, der kan koste dig dyrt. Udfordringen her er, at de har vejrtrækningsproblemer. Det betyder samtidig, at de har en dårligere livskvalitet – men også at de er dyrere i dyrlægeomkostninger end andre hunde. Det skyldes, at de er mere besværede end andre hunde, og derfor er man nødt til at få foretaget korrektive indgreb hos dyrlægen.

De kortsnudede hunde er derfor typisk dyrere i dyrlægeomkostninger end andre hunde. Det er dog ikke fordi, de fejler mere end andre hunde, men simpelthen fordi de har vejrtrækningsproblemer. Derfor kan det være en god idé at vælge en anden race, hvis man skal have hund.

 

Overvej et gadekryds, hvis du vil spare på dyrlægeregningen

Er du interesseret i en sund og rask hund, der samtidig sparer dig penge på dyrlægeregninger, kan det være en idé at overveje et gadekryds. Blandingshunde er nemlig ofte sundere end andre hunde. Det skyldes, at hunden får et bedre immunforsvar, når man kombinerer de forskellige racers gener.

Dog er det stadig vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke racer din hund er blandet af, samt hvilke behov og adfærdsmønstre, denne blanding vil resultere i.

 

Det rigtige hundefoder er kilden til et sundt hundeliv

Det er vigtigt, at du fodrer din hund med ordentligt hundefoder. Eksempelvis fra producenten Essential Foods, der har udviklet deres eget princip; BOF-princippet. Det er efter dette princip, at alt deres hundefoder produceres. BOF står for ’behavioural optimization foods’ og hentyder til, at hundefoderet skal bidrage til, at hunden får mest muligt ud af det rent helbredsmæssigt. Du kan læse mere om, hvad du skal fodrer din hund med ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *