Sådan skal boligen se ud i 2018


Der sker hele tiden nye ting, når det kommer til, hvilke huse vi godt kan lide, og hvordan vi indretter os i vores boliger. Der er selvfølgelig nogle evergreens, som efterhånden er en fast del af drømmehuset som køkken-alrum, bryggers og væghængte toiletter. Men energimærkningen spiller også en større og større rolle.

Står du overfor at skulle udvide dine hjemlige rammer med et boligkøb, eller er du på udkig efter en erhvervsvirksomhed? Så står du også over for at skulle indrette et helt hus – og selvfølgelig vælge det rigtige! Herunder har vi samlet nogle af de største trends og tendenser inden for bolig i 2017!

Har du brug for nye perspektiver og smarte og moderigtige idéer til inspiration, kan du læse med her!

Vælg et hus, der passer til jer

Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at trends bør være en guideline og altså ikke noget, du nødvendigvis slavisk bør følge. Du skal tage det, som du kan bruge. På den måde kan du sætte det hele sammen og give boligen dit eget personlige præg. Derfor er det også vigtigt at mærke efter helt inde i maven, når du vælger din drømmebolig.

Der er intet forgjort i at tænke det sidste nye og det helt hotte ind i drømmen, men en bolig skal være dit hjem i mange år, så det er altid vigtigt, at det føles rigtigt for jer. Drømmer I ikke om et køkken-alrum, skal jeres boligkøb jo ikke stå og falde på, om det er der eller ej. Lad jer inspirere af de trends, der er, men gør det på jeres egen måde. Et hjem bliver først et hjem, når man kan mærke, hvem der bor der!

Gå aldrig ned på plads

En af de helt store tendenser inden for bolig er, at man bestemt ikke skal gå ned på plads. Når danskerne køber nyt hus, så skal der være rigeligt med plads. En stor tendens i boligindretningen er således en kombination af masser af plads og store rum indrettet efter skandinavisk minimalisme.

En anden tendens, når det kommer til fordeling af plads og kvadratmeter, er forskellige højder til loftet. Man vil gerne bygge huse med højt til loftet, men hvor der eksempelvis er lavere til loftet i stuen, så der kan blive lidt mere hyggeligt.

Fleksible løsninger

En anden stor tendens i tiden er fleksible løsninger. Det vil sige at der ofte tænkes multifunktionalitet ind i indretningen. Fleksible løsninger er specielt populære i mindre boliger og lejligheder inde i byerne, hvor pladsen bliver mindre og mindre.

De nye arkitektoniske løsninger kræver derfor i højere grad end tidligere fleksibilitet. Derfor vil du også i større grad begynde at se, hvordan elementer i eksempelvis køkkenet eller i stuen bliver mere flytbare og fleksible, således at man kan udnytte både pladsen, og de ting man ejer ved at flytte rundt på og tilpasse efter behov.

Så tænk funktionalitet og fleksible løsninger ind i din bolig! Du vil helt sikkert takke dig selv senere.

Køkken-alrum er stadig en sikker vinder

Vi kommer selvfølgelig ikke uden om køkken-alrummet, som bare bliver større og større – både som tendens, men også rent fysisk. Der er en stor tendens til, at vi åbner vores boliger mere og mere.

Køkkenet er i løbet af de seneste 20 år blevet det centrale rum i huset. Køkken-alrummet fungerer både som et samlingssted for hele huset, men også som en slags opdeler, der indbyder til en børne- såvel som en voksenafdeling.

Familien samles i køkkenet, hvor der altså skal være plads til mange mennesker. Man ser også, at flere begynder at indrette deres køkkener med hyggehjørner og barborde.

Andre store boligtendenser i 2017 er walk-in-closet, viktualierum og kælder.

Planter

Man skulle næsten tro, at vi var tilbage i 80’erne, for planter i boligen har for alvor fået en renæssance! At indrette sig med planter er en nem måde at gøre sit hjem mere moderne på, samtidigt med at de giver liv, farver og en skøn hjemlig følelse til boligen.

De mest populære planter for tiden er Pilea og Monstera, som begge er dekorative planter, der samtidig er nemme at holde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *