Ryd op i garderoben og få plads til nyt


Det er et tilbagevendende problem. Altså det med at garderoben bliver fyldt mere og mere op, på trods af at man langt fra bruger det hele. Det er altid tiltrækkende og lokkende at overbevise sig selv om, at man da nok skal finde noget at bruge sin gamle træningstrøje til, eller måske de skjorter, som man aldrig bruger. Men overbevis ikke dig selv om det – for du får med al sandsynlighed aldrig brugt det. Men hvad skal man så gøre ved det? Inden du besøger www.loftet.dk for at få opfrisket garderoben, så den er klar til foråret 2018, så gør dig selv en tjeneste og ryd op i garderoben med disse 2 spørgsmål.

Bruger jeg det nogensinde? Ærlig talt? 

Første spørgsmål forholder sig til screeningsprocessen, som skal være til at afgøre, hvad der skal ud, og hvad der får lov at blive. Her er det sværeste at være ærlig over for sig selv – for selvom du tidligere har brugt eksempelvis en skjorte meget, så er det ikke ensbetydende med, at du skal beholde den. Tværtimod. Tøj har sine perioder, og det er ganske enkelt sjældent, at brugt tøj fra din garderobe begynder at tiltale dig igen. Så bruger du det nogensinde? Hvis ikke, så smid det ud. Dette gælder for så vidt alle områder af din garderobe – fra sko og tøj til accessories og smykker. Vi er mange, som har smykker liggende, som vi aldrig bruger. Ærlig talt, så er det bedre at købe noget nyt, som passer til tiden, og som du eventuelt kan ønske dig i julegave. Find armbånd her.

Hvad skal jeg gøre med det gamle tøj?

Den første ting, du skal spørge dig selv, når du har udvalgt alt det tøj, som blot er fyld i din garderobe, er, om du kan tilllade dig at sælge det – eller om det skal i genbrug eller lignende. For der kan nemlig være penge at hente, hvis du forsøger at sælge dit tøj, men det kan så sandelig også være tidskrævende. Så ofte afhænger det af, hvor tålmodig du er, og i hvor høj grad du hellere vil sælge dit tøj end give det væk.

Hvis du føler, at dit gamle tøj og dine gamle smykker er mulige at sælge, så skal du have sat dem til salg. Der findes mange apps til telefoner, loppemarkeder og lignende, som skal benyttes til at sælge dit gamle tøj. Som sagt kan det dog være en udmattende omgang. Med tøjsalg via din telefon kræver det, at du tager billeder af dit tøj, og at du gang på gang bliver kontaktet for at høre om din mindstepris, uden at det bliver til et salg alligevel. Loppemarkeder og lignende er naturligvis også tidskrævende, men her kommer folk rent faktisk for at købe.

Med hensyn til at give sit tøj væk, så er der også et par muligheder. Du kan vælge genbrug eller donation – alt andet lige er det en god gerning at give det tøj væk, som ingen måske gider købe alligevel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *