Ryd op i din bolig – og dit liv


Efter noget tid i den samme bolig kan du nå at få proppet mange bøger, tøj og andet ind i dit hjem. Stuen kan være fyldt med møbler, nips, kattens kradsetræ og andre elementer, som du umiddelbart synes skaber hygge. Men det kan også hurtigt komme til at se rodet ud.

Få her råd til, hvordan du rydder op i din bolig og dit liv, så hverdagen føles enklere.

Vær kontant i din oprydning

Gå på oprydningstogt i dine forskellige rum. Det er nødvendigt, at du her er konsekvent og smider de ting, du ikke længere har brug for, i en kasse. Når du rydder op og smider ud, så tænk grundigt over, om du virkelig er så glad for den genstand, at du ikke kan undvære den.

Start først med at rydde én slags op ad gangen. Eksempelvis kan du begynde med oprydning af tøj – det kan være i dit soveværelse, badeværelse og på børneværelset. Fortsæt derefter til bogreolen. Kig godt på den, og vær ærlig over for dig selv. Hvor mange af bøgerne har du egentlig læst? Og kommer du overhovedet til at læse dem? Hvis svaret er nej, så er det ud med dem.

Gå derefter videre til mindre ting som kuglepenne og lightere, der roder i dine skuffer. Selvom de måske ligger gemt væk i en skuffe, giver det en indre ro at få ryddet op.

Til sidst er du nået til den sværere del: Ting, der har en affektionsværdi. Måske har du arvet et møbel eller en vase fra din mormor, men hvis genstanden ikke vækker glæde hos dig længere, kan den måske gøre det hos andre. Sælg det, eller forær det til genbrug.

Orden i køkkensagerne

Nu du har fået ryddet ud i dine ting, kan det være en god idé at give dit hjem nogle smarte opbevaringsløsninger, så du kan holde de ryddelige linjer i din bolig.

Det er de færreste af os, der har et kæmpe køkken med masser af skabsplads. Og det kan virkelig være en udfordring at holde orden på tallerkener, skåle og madvarer i skuffer og skabe. Men du kan organisere dit køkken lidt bedre ved at give gryn, pasta og andre varer en fast plads. Hvis du opdeler dine skuffer med vægge, vil der blive små rum i skuffen. Der kan være én til kaffe og te, en anden til mel og andre ting. På den måde bliver maden ikke rodet sammen i en pærevælling i skuffen eller skabet.

Har du derimod ikke meget plads i skufferne, kan det også se smukt ud at gøre maden til en del af indretningen i køkkenet. Invester i gennemsigtige glaskrukker, du kan opbevare ris, sukker og andet i. Køb gerne krukkerne i forskellige højder, så du skaber forskellige niveauer med dem som et indretningselement.

Gem småting væk

Det kan hurtigt blive forstyrrende for roen og balancen i hjemmet, hvis der ligger småting og flyder. I soveværelset har du måske en tendens til at glemme oprydningen, fordi kun du og din partner bruger rummet. Men sagen er, at du også sover meget bedre i et rum, der er ryddeligt. Næste gang du skal have en ny seng, så gå efter en med indbyggede skuffer under. Det er en smart måde at opbevare dit lager af toiletartikler eller andet på. Hvis du ikke står og mangler en ny seng, kan du i stedet købe plastikkasser på hjul, som du kan skubbe frem og tilbage under sengen, når du skal bruge noget.

Har du en åben reol i stuen eller et andet opholdsrum i din bolig, kan mange ting på hylderne også let give et rodet udtryk. Køb derfor nogle bokse i et sort, hvidt eller industrielt materiale, alt afhængigt at det look du går efter. Du kan også mikse boksene i de forskellige åbne rum, så du skaber dit eget personlige udtryk. Men sørg for, at der alligevel ikke bliver mikset for meget, så du ender med et rodet look. I de forskellige bokse kan du opbevare stearinlys, magasiner og andet, men hold de forskellige kategorier hver for sig. Ellers bevæger du dig jo tilbage til en anden form for rodeskuffe, og den har du jo lige afskaffet i din oprydningsproces.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *