Perfekte bøffer hver gang

Det her kan nok betegnes som værende alt andet end et klassisk husmorråd, men er derimod et af de helt moderne. Der findes ikke meget, der er mere lækkert end en perfekt stegt bøf. På den anden side, så findes der heller ikke meget, der er meget værre, end en bøf der er som at bide i en skosål.

Når man skal lave den perfekte bøf, er der naturligvis to ting der spiller ind. For det første er der selve produktet – altså kødet, der skal være af god kvalitet, og ikke den slags der koster 2 for 39 kroner i Netto. Køb dem hos en slagter, eller i det mindste i en dagligvarebutik der har en betjent slagter. Den anden ting der er næsten lige så vigtig er tilberedningen, og her findes der er utal af gode råd til hvordan man steger den perfekte bøf. Du har garanteret hørt mange forskellige – bøffen skal have lige så mange minutter, som den er cm tyk – bøffen skal være stuetemperatur, når du steger den – bøffen skal krydres med salt før, under og efter – bøffen skal ikke have salt. Ja der er mange gode råd, og det er svært at blive klog på.

Lad teknologien hjælpe dig

Der findes heldigvis også en ret nem måde at sikre, at du får perfekte bøffer hver eneste gang, og det er ved at få lidt hjælp fra teknologien i form af en sous vide. Hvis ikke du lige er klar over, hvad det nu lige er, en sous vide er. Så er det en måde at tilberede mad på, hvor man vakuumpakker maden og sænker det ned i et vandbad, hvor man kan indstille temperaturen. Du kan købe en sous vide her – og det er prisen værd.

Fordelen ved at gøre dette med kød, er at man kan sikre en bøf der har den perfekte temperatur hele vejen gennem, så man dermed ikke får en bøf der er helt rød i midten og gennemstegt i kanten, men er flot rosa hele vejen gennem.

Når kødet har nået den ønskede temperatur tager man det op og steger det et par sekunder på panden på hver side ved høj varme. På den måde får man den perfekt stegte bøf med en dejlig stegeskorpe.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *