Multifunktionelle rumdelere


Bor du i et mindre hus eller en mindre lejlighed, hvor hvert rum skal tjene flere formål? Består dit hjem af store rum, som skal have forskellige funktioner? Skal dine børn dele værelse?

Uanset hvilken situation du står i, kan du finde moderne indretningsinspiration her. Vi ser nemlig nærmere på måder, hvorpå man kan dele sine rum op ved hjælp af forskellige former for multifunktionelle rumdelere.

Reolen

Et af de ældste tricks i rumdeler-bogen er at bruge en reol med dobbeltsidet adgang som rumdeler. Selvom det er et ofte set træk, skal det nævnes her, fordi det fungerer, og fordi det er en god måde at tænke opbevaring ind i sin indretning.

Der er næsten ingen grænser for, hvilken type reol man kan bruge til formålet – eneste krav er, at man skal kunne tilgå bøgerne fra begge sider. Brug eksempelvis en høj og bred reol, hvis rumdeleren skal have karakter af en reel væg, eller brug en mindre reol, hvis rummet ikke skal opdeles helt, men blot have en antydning deraf.

Biopejsen

Ønsker du at opdele et større rum, kan en gulvstående biopejs være et rigtig godt bud, som i øvrigt tjener flere formål. Ikke blot deler den dit rum; den opvarmer det også.

Biopejsen, der som navnet antyder, er et miljøvenligt alternativ til den almindelige pejs, kommer i mange udgaver; én af dem er den fritstående biopejs, der kan tjene som en dekorativ og til dels transparent opdeling af et større rum.

Med en biopejs får du alle fordelene fra en almindelig pejs – varmen og hyggen fra flammerne – men uden de irriterende gener som røg, lugt og misfarvning af lyse vægge.

Vinduespartiet

Bruger du blot en lille del af din tid på de sociale medier, ved du sikkert også, at gamle vinduer for alvor fylder i danskernes indretning, og en måde at bruge dem på kan meget vel være som rumdeler.

Er du tiltrukket af idéen om, at gamle vinduer skal opdele dit rum, kræver det i de fleste tilfælde enten, at du selv har hænderne godt skruet på, eller at du kender nogen, som har. Med lidt teknisk snilde og uden ret mange hjælpemidler kan du nemlig sætte gamle vinduer sammen til en væg i den ønskede størrelse og montere den på væggen, så du får en transparent og yderst dekorativ rumdeler.

Giv rammerne en omgang maling, eller lad dem stå som de er – uanset hvad får du en let og lys opdeling af dit rum.

I samme kategori som vinduespartiet findes også løsninger i naturmaterialer som eksempelvis træ. Træ er ét af de mest alsidige materialer, vi har, og i denne sammenhæng kan man både bruge solidt træ og flettet bambus eller pil.

Skydedøren

Den sidste løsning, som skal fremhæves her, er skydedøren. Det smarte ved en skydedør er, at den kræver minimalt plads, og at den er meget nem at tilpasse til både rum og behov.

En skydedør kræver ikke samme plads som en almindelig dør, idet der ikke er en dør, som skal åbne hverken den ene eller den anden vej – skydedøre kører derimod på skinner, og derfor er det en rigtig god løsning til hjem, hvor det ikke nødvendigvis er plads, der er mest af.

(Rum)del og hersk

Rumdeling er en disciplin, som er smart at være opdateret på, uanset om du rent praktisk har behov for at gøre brug af det derhjemme eller ej.

Idéen om rumdeling, multifunktionalitet og transparens er ting, som er gode at have i baghovedet, når man indretter i det hele taget. Plads – eller blot illusionen af plads – er i mange tilfælde én af nøglerne til god indretning.

Du kan også vælge at gøre det mere permanent ved at opsætte gipsvægge. Det kan heldigvis gøres nemt og du kan rent faktisk selv sætte dem op. Det behøver altså ikke at koste en formue. Det eneste det kræver er lidt viden om hvordan du sætter gipsvægge op, og lidt værktøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *