Mere overskud i køkkenet


I en travl og presset hverdag kan det være svært at have overskud til de praktiske ting, som ligger ved siden af at passe jobbet, det sociale, familien osv. Små ting i hverdagen som rengøring, indkøb og logistik ender ofte som en stressfaktor, som er svær at komme uden om – hvordan skulle det ellers hænge sammen? Nu til dags er det for mange blevet nødvendigt at prioritere, hvad man vil bruge sin dyrebare tid på, og det er sjældent de førnævnte, praktiske ting, som ligger højest på den liste. Et sted, hvor der især bliver brugt meget tid, er i køkkenet. Køkkenet er oftest centrum for minimum to af dagens tre vigtige måltider, og det er en skam at gøre det til et sted forbundet med stress og jag. Derfor er der her en kort guide til, hvordan man kan hjælpe sig selv med at gøre det at lave mad til en fornøjelse, der er værd at bruge tid på, fremfor en pligt man helst vil vige udenom.

Gør det til en social ting

En af de ting, der både kan virke nemt og svært at gøre, er at gøre madlavningen til noget socialt. At inddrage sin partner, sine børn eller sine veninder under madlavningen kan både spare tid og ændre det at lave mad fra at være en træls pligt til at være noget hyggeligt. At være sammen om maden kan medføre, man går mere op i, at maden bliver lækker, og så vil de fleste også opleve, det er lidt sjovere, at spise noget man selv har været med til at lave. Det kan også være en god måde at tilbringe tid med sine børn på, som uden tvivl også kan få noget ud af madlavningen.

Indkøb

Den vel mindst spændende ting i forbindelse med køkkenet og madlavningen er indkøb. De fleste kender til det at køre forbi supermarkedet på vej hjem fra arbejde i ulvetimen, hvor der for det første er proppet med mennesker, og hvor man for det andet mest har lyst til at komme hjem og smide benene på langs. Endnu mere træls er det, hvis man endnu ikke har besluttet sig for, hvad man vil lave til aftensmad. En god måde at fjerne stressfaktoren fra det at handle ind er at gøre det på nettet. De senere år er det blevet mere og mere normalt at handle ind på nettet, og det er med god grund – som med al andet internetshopping er det tit rarere at foretage sine indkøb fra sofaen. Læs mere om det på http://www.nemlig.com/forside.aspx

Køleskabet

En af de ting, som ikke er lige så indlysende, men som kan ændre hele oplevelsen af ens tid i køkkenet, er køleskabet. I mange hjem er køleskabet en af de steder, hvor man har valgt at spare, og man glemmer ofte, det er en ret central ting i hjemmet og ikke mindst i køkkenet. Her opbevarer man alle sine madvarer, og kvaliteten af køleskabet afgøre, hvor længe ens madvarer holder, og derfor også hvor tit man skal handle ind. Med et smart køleskab kan man forlænge levetiden på ens madvarer, gøre dem nemmere at opbevare og desuden spare penge på elregningen. Det rette køleskab og en langsigtet madplan kan kort sagt gøre køkkentiden mere stressfrit. Find køleskabe her hvis du ikke allerede har det perfekte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *