Hold den perfekte julefrokost


Vinteren er over os, og det betyder, at de traditionsrige julefrokoster står for døren. Julen er hjerternes fest, og det er en højtid, hvor vi samles med vores familie, venner og kollegaer for at skabe hyggelige stunder. Skal du i år holde julefrokosten, kræver det nøje planlægning. Du får her gode råd med på vejen, så du kan holde en julefrokost, du sent vil glemme.

Planlægning og indkøb

Når du skal være vært for julefrokosten, kræver det planlægning. Find en notesbog frem, eller skriv ned på din mobil, hver gang du kommer i tanke om noget, du skal huske i forhold til arrangementet. Du skal også finde ud af, hvor mange der kommer, så du kan købe ind efter det.

Bliver I mange, er engangsservice en rigtig god løsning. På den måde står du ikke med en kæmpe opvask dagen efter, men du kan hurtigt og enkelt rydde alt ned i en sort sæk. Det gør det mere overskueligt at holde frokosten, og du kan bedre nyde det.

Hvor skal du holde din julefrokost?

Antallet af gæster er afgørende for, hvor julefrokosten skal holdes. Du skal gøre op med dig selv, om du har overskud og plads til at holde den i dit eget hjem. Eller om den skal holdes i lejede lokaler.

Hvis dit hjem er stort nok til at fungere som ramme om arrangementet, er det at foretrække. Det skaber varme og personlighed at festen holdes hos dig. Og du sparer oven i købet også tid, fordi du ikke behøver køre frem og tilbage mellem dit hjem og en anden lokation.

Maden er omdrejningspunkt

Vi kommer ikke udenom, at en julefrokost ikke kan hænge sammen uden god dansk mad. Det er det, du og dine gæster samles og hygges om. Hvis du får mange gæster, kan du vælge at bestille maden udefra. Her findes der mange forskellige muligheder – og du kan de fleste steder selv sammensætte din menu efter behov og ønsker.

Der er dog også noget hyggeligt over selv at stå at kokkerere i køkkenet. Du kan gå med den klassiske variant og lave en menu med tarteletter, fiskefilet, leverpostej, og hvad der ellers hører til. Men du kan også finde masser af inspiration på nettet og gå en mere utraditionel madvej. Mulighederne er mange, så det er helt op til dig, hvad din julefrokost skal udstråle.

En helt tredje mulighed er også at holde et sammenskudsgilde, hvor hver gæst kommer med en ret. Så tager det ikke så lang tid, og du kan i stedet bruge tiden på juleudsmykning og borddækning.

Skab en magisk borddækning

Stemningen omkring bordet sættes af en smuk borddækning. Fold juleservietterne smukt, og sæt dem på tallerkenerne. Du kan finde forskellige guides på nettet til at folde anderledes servietter, hvis du vil gøre lidt ekstra ud af den del.

Skab et eventyrligt tema på dit bord med grene fra naturen og klare krystaller. Hold pynten til midten af bordet og lad den slænge sig hele vejen ned ad det lange bord. Du må heller ikke glemme levende lys. Invester eksempelvis i stjerneformede stager i guld eller sølv, og sæt dem i grupper på bordet. Lysestagerne kan du bruge som julepynt i dine vindueskarme efter julefrokosten.

Gør noget ud af borddækningen og lad bare fantasien få frit spil. Borddækningen sætter rammerne for gode og sjove samtaler omkring bordet, fordi alle bliver i godt humør.

Underhold dine gæster

Traditionen tro skal der også være underholdning til en julefrokost. Du kan enten vælge at gå den traditionelle vej og bede hver gæst om at tage en lille gave med, så I alle kan kæmpe om dem til en klassisk omgang pakkeleg.

Et alternativ kunne være at lave en lille julequiz. De fleste elsker at quizze, og det er en god måde at få smilet frem på. Med quizzen kan I teste hinandens viden om julesange, juleskikke og andre af julens fænomener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *