Derfor skal du spise æg


Æg er utroligt sunde og gode for din krop. Hvis du ønsker at spise flere æg, så mangler du måske lidt inspiration. Her kan du læse mere om, hvorfor du skal spise æg, hvordan du kan bruge æg på en lækker måde, og hvordan du skaffer dine æg.

Hvorfor spise æg?

Du har måske hørt, at det ikke er så sundt at spise æg, da de er hårde ved dit kolesteroltal. Bare rolig. Det er utroligt sundt at spise æg, da de er fyldt med gode egenskaber. Der er masser af jern og E-vitamin i æg. Æg er samtidig fyldt med proteiner. Æg er derfor ideelle at spise, hvis du er på træningskur. Samtidig mætter de i lang tid. Der er faktisk ingen grund til, at du ikke skal spise æg. De er ikke andet end gode for din krop.

Hvordan laver du lækker mad med æg?

Som udgangspunkt kan du altid lave dig et blødkogt æg til morgenmad. Du kan også spise et hårdkogt æg på din rugbrødsmad eller lave omelet af dine æg. De fleste kan gode lide smagen af æg, men hvis ikke du er så vild med den, kan du bruge æggene i en lækker ret, f.eks. i tærte.

Hvis du syntes det er svært at få de sunde æg ind i din daglige kost, så kan du her få lidt ideer til lækre retter, der indeholder æg.

Prøv en lidt alternativ ret med æg: Skotske Æg. Skotske æg er lækre snacks, som er forholdsvis nemme at lave. Der findes mange gode opskrifter på skotske æg på nettet – der skal blot googles. Der findes også mange traditionelle hverdagsretter, som indeholder æg. Du kan for eksempel lave mange lækre sandwich eller koldskål.

Sådan skaffer du nemt lækre æg

Det er nemt at købe æg i supermarkedet. Du kan finde både æg fra burhøns og æg fra fritgående høns. Det kan også være, at du er typen, der køber æg hos din lokale bondemand.

Selvom det er nemt at købe æg i nærområdet, så ville det være endnu nemmere, hvis du kunne hente æg ude fra haven. Overvej et hønsehus med et par høns i haven. Du kan finde mange hønsehus på nettet, der både er praktiske og elegante. Det er samtidig nemt at fodre høns, da de spiser stort set alt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *