Brug sommeren fornuftigt og få et lækrere hjem


I Danmark har vi tradition for at hylde vores nordiske designertendenser. Vi elsker simpelthen, når de rene linjer møder naturlige materialer, og når lys og varme bliver ført ind i hjemmet – også i de mørke tider. Netop de mørke tider fylder meget, da naturens kræfter kan være opslidende, og derfor bør du også udnytte de lyse tider, som vi går ind i nu, til at nyde dit lækre hjem, og ved at opgradere lidt, så det bliver endnu bedre. Ligeledes kunne du også overveje, om du bør bruge sommerens overskud til at gøre hjemmet lidt mere klar til, når de kolde tider igen vender tilbage.

Så hvis du også elsker interiør og indretning, og generelt at arbejde på at få et bedre hjem, så er du kommet til det rette sted. Her sættes der nemlig et par ord på, hvad der kunne være at foretrække inden for de moderne tendenser i dit hjem lige nu.

 

Flet i naturlige materialer

Den stolte tradition med at bringe naturlige materialer ind i hjemmet, ser ikke ud til lige foreløbigt at blive glemt. Vi har altid brugt uld og træ til alverdens ting, men de seneste par år, så er de naturlige elementer for alvor blevet integreret i vores hjem. Det kommer blandt andet til udtryk i de populære borde, men store drivtømmer-lignende planker samt i plantens genopstandelsen, om så det er sukkulenter eller kaktusser.

Ét af de nyeste skud på stammen, som efterhånden har etableret sig, er flettede genstande i naturlige materialer. Måske du tænker, at flettede genstande lyder ganske begrænset – for hvor mange ting kan man lige flette? Faktisk, så er der ganske mange nipsting, som eksempelvis lanterner, kurve og potteskjulere, der kan få lidt nyt liv, hvis de er flettede i eksempelvis hør eller bambus. Et andet eksempel er dækkeservietter, som i flettet materiale ikke kun vil beskytte dit bord, men som også vil bringe noget rustikt, til dit hvide, nordiske køkken. Det lyder måske simpelt, men de kan være utroligt flotte i mønstre og det træfarvede farvespil. De populære dækkeservietter forhandles blandt andet hos Lene Bjerre. Se udvalget her.

 

Gør klar til vinterens kulde

Måske dine forældre eller bedsteforældre havde én. Måske dine onkler eller tanter – men har du selv overvejet at installere en? Du har måske ikke gættet, hvad der er tale om, men det er faktisk blevet en ganske populær installation. Pejsen. Det er en ægte klassiker, som har stået i mange udestuer, sommerhuse og stuer i mange år, og som endnu engang er ved at blive populær – hvilket der ikke er så meget at sige til.

Pejsen opfylder nemlig to behov, som vi stort set alle har om vinteren. Den bringer familier og hjem tættere på hinanden, da den med sine varme flammer varmer stuen og humøret op. Ligeledes opfordrer den til hygge og samvær på grund af dens tilstedeværelse. Og pejsen er ikke, som den engang var. Moderne pejse er renere, rarere og pænere. Så hvis du er på udkig efter sådan en sag, så kan du eksempelvis besøge www.pejseringen.dk, som har stor erfaring og stort udvalg.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *