5 ting som du glemmer at rengøre


Selvom man gøre meget ud af at holde et pænt hjem, så er der alligevel visse ting, som vi ofte glemmer at rengøre. Vi har lavet en liste over de 5 mest almindelige ting.

Lamper

Designerlamper, som dem du finder på www.jensen-company.dk, er vanvittigt flotte. Desværre har mange en tendens til at glemme tilstrækkelig rengøring af lamper og lampeskærme. Vi glemmer det ofte, fordi især loftslamperne ikke er i øjenhøjde. Det betyder imildertid ikke, at lamperne ikke nemt bliver beskidte.

Støv vil ofte gerne samle sig på lamperne, og hvis du ikke regelmæssigt får rengjort dem, så vil du opleve at støvet bliver vanskeligere og vanskeligere at rengøre. Det er derfor en god idé at tørre dine lamper af et par gange om ugen. På den måde undgår du vanskelige støvophobninger.

Svampe og klude

Alle ved at svampe og klude skal rengøres regelmæssigt, men faktisk er det ikke nok kun af skifte et par gange om ugen. Svampe og klude bør skiftes dagligt, da der ellers vil ske en bakterieophobning.

Derudover skal du også være opmærksom på, at de minimum skal vaskes ved 60 grader og gerne varmere.

Dine planter

Planter kan være en sand støvmagnet, og det kan være en frustrerende oplevelse. Desværre skal de rengøres, hvis du ikke vil have et beskidt hjem.

Du kan hurtigt rengøre dine planter ved at give dem en hurtig tur under bruserne. Bagefter kan du eventuelt tørre bladende af med en hårdt opvredet klud.

Døre og dørhåndtag

Vi rører ved vores døre og dørhåndtag ufatteligt mange gange hver dag. Det gør dem til sande bakteriemagneter. Af samme grund kan det være en rigtig god idé at rengøre døre og især dørhåndtagene regelmæssigt.

Rengøring af dørhånd er især vigtigt, hvis der er sygdom i familien. Ellers kan dørhåndtagene være én af de primære smittekilder.

Dine tørklæder og andet tøj, som bruges lejlighedsvis

Det er ikke kun ting i huset, som man nemt glemmer at rengøre. Dine tørklæder bliver også ofte glemt, når du kun bruger dem engang imellem.

Når du rengøre dine tørklæder, skal du være opmærksom på, hvilke materialer de er lavet af. Hvis det eksempelvis er cashmere eller andre eksklusive materialer, er det en rigtig god idé at være skånsom. Mange tror, at det er bedst at vaske dem i hånden, men det er ikke altid tilfældet. Tørklæder bliver nemt vredet ud af form, når du vasker dem i hånden, og derudover kommer du nemt til at vaske dem ved for varm en temperatur. Ofte vil en skånsom maskinvask være bedre.

Hvis du vil have mere holdbare tørklæder, kan det være en fordel at vælge tørklæder, som er lavet af blandingsprodukter som eksempelvis tørklæder fra LALA Berlin. Du kan selv se udvalget her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *